dimecres, 27 de maig del 2009

més fotos

Més de 400 ciutadans i ciutadanes s'han manifestat pels carrers de Sant Feliu de Llobregat

Aquest dimarts dia 26 de maig més de 400 ciutadans i ciutadanes s'han manifestat pels carrers de Sant Feliu per rebutjar la modificació del Pla General Metropolità proposada per l'Ajuntament. Aquesta modificació implica masses coses negatives per a la ciutat i són molts els col·lectius que han mostrat el seu desacord. Aquesta modificació, malgrat els discursos del Govern, no respecta els interessos generals dels ciutadans i les ciutadanes de Sant Feliu, ni amplia la protecció de zones incloses dins del Parc de Collserola, sinó que només afavoreix els interessos de promotors privats (com en Paz Dorado) i de la fàbrica de ciment CEMEX, incompatible amb la preservació del medi ambient.

A les 19h s'ha iniciat la concentració a la Plaça de la Vila, pocs minuts després han arribat els veïns i veïnes de Mas Lluí que han baixat junts des del seu barri fins a la plaça acompanyats de moltes pancartes, crits i xiulets.

Cap a les 19:15 un membre de la Coordinadora d'Oposició a la Modificació del Pla General Metropolità ha fet una lectura on ha agraït la presència als assistents i especialment als ciutadans i les ciutadanes que durant 5 dimarts consecutius s'han concentrat a la Plaça de la Vila. S'han recordat quins eren els principals punts pels quals s'havia convocat la manifestació. Després ha intervingut el president de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Sant Feliu remarcant la falta de llibertat d'expressió i la mala gestió de l'equip de govern palesa en nombroses actuacions.

Poc després s'ha iniciat la manifestació que ha transcorregut amb normalitat i on s'han pogut sentir crits reclamant aire net, llibertat d'expressió, salvem Collserola, salvem Mas Lluí, Vázquez i Burgui dimissió, ...

La manifestació ha arribat de nou a la Plaça de la Vila poc abans de les 20h, hora prevista d'inici del Ple, s'ha donat la manifestació per acabada i s'ha convidat als assistents a pujar a la sala de Plens. Bona part dels assistents han pujat a la sala fins que ha quedat plena i alguns ciutadans i ciutadanes no han pogut accedir a la sala.

Es mantenen les concentracions cada dimarts a la Plaça de la Vila i s'emplaça per una nova mobilització el proper 30 de juny.

dijous, 21 de maig del 2009

Vols conèixer el Torrent del Duc?

Si voleu conèixer l´entorn natural del Torrent del Duc podeu venir aquest

diumenge dia 24 de maig a les 10 del mati

a fer una passejada amb en Joaquim Pahissa , membre d´ Amics de la Natura.

Hem quedat a la rotonda que hi ha al final de la zona esportiva de Les Grasses, carrer Mataró / carrer Comerç.

http://maps.google.es/maps?hl=ca&q=Carrer+de+Matar%C3%B3,+08980,+Sant+Feliu+de+Llobregat,+Barcelona,+Catalunya&lr=lang_ca&ie=UTF8&cd=1&geocode=FTaPdwIdGiofAA&split=0&sll=40.396764,-3.713379&sspn=7.829737,14.985352&ll=41.391858,2.04078&spn=0.001803,0.003433&t=h&z=18&iwloc=A>

Us hi esperem a tots i totes .

COORDINADORA D´OPOSICIÓ A LA MODIFICACIÓ DEL PGM


divendres, 15 de maig del 2009

Acte informatiu


El proper dimecres dia 20 de maig a les 19h es farà una xerrada informativa amb el títol: Com afectarà a Sant Feliu i al seu entorn la modificació del Pla General Metropolità? Amb l'objectiu d'informar a les persones interessades sobre la modificació del PGM i les seves conseqüències.

Fira

La Coordinadora va estar present a la Fira conjuntament amb altres entitats i col·lectius de Sant Feliu.





Manifest

Manifest d’adhesió

La Modificació del Pla General Metropolità en l’àrea de contacte entre el Parc de Collserola i el nucli urbà de Sant Feliu

El territori inclòs en aquesta Modificació està integrat a la serra de Collserola i forma part en bona mesura del Pla Especial de Protecció de Collserola (PEPCo) des de l'any 1992, formant part de l'anomenat Parc de Collserola, i conté un seguit de valors naturals, patrimonials i culturals que la fan mereixedora d’especial protecció.

En aquesta proposta de modificació del PGM es proposa la construcció d’una nova carretera per l’accés a la fàbrica de ciment que circularia en un 90% del seu recorregut per l’interior del Parc de Collserola, destruint importants zones forestals i agrícoles d’alt valor mediambiental, a més consolidaria la fàbrica de ciment en una nova funció com a incineradora de residus (de moment llots de depuradora, però en un futur ampliable a altres menes de residus), amb l’augment de la contaminació que això representaria per les ciutats dels voltants, i més si tenim en compte que la ciutat de Sant Feliu ja supera els límits europeus en partícules PM 10 i altres contaminants.

Ja que cal pagar una carretera de més de 2’2 km. en terreny difícil i amb ponts i viaductes per salvar els nombrosos torrents que hi ha en l’itinerari previst, la solució que han trobat en aquest pla és la de fer més de 265 pisos nous en les zones verdes i d’equipaments del barri de Mas Lluí (15423 m2) que també serviran per pagar els multimilionaris beneficis del promotor privat del pla, privant al barri del seu legítim dret a gaudir d’unes zones verdes i d’equipaments que seran ocupades per habitatges.

En el pla també es proposa l’afectació i destrucció de les restes ibers del poblat de Can Miano, del segle III de la nostra era.

Afectarà amb la reducció de 2/3 de la seva superfície al corredor biològic entre la serra de Collserola i la serra de Montbaig-Montpedrós passant pel riu Llobregat, fent-lo inservible, i reduint a llarg termini la diversitat biològica del Parc.

Segons la proposta del pla es perdrien més de 290.000 m2 de sòl forestal per passar a estar qualificats com a 6b(f) parc i jardins en sòl forestal, amb la reducció de protecció que això representa i el seu possible canvi de qualificació en un futur a sòl urbanitzable com ha passat amb les zones verdes del barri de Mas Lluí.

Per tot això demanem : Una modificació del PGM respectuosa amb l’entorn natural i amb les zones verdes i d’equipaments del barri de Mas Lluí

1. Sense contemplar la construcció d’una carretera dita ronda nord dins del perímetre del nou Parc de Collserola i en zones incloses en zona PEIN i en la xarxa Natura 2000.

2. Sense afectar les zones verdes ni d’equipaments del Barri de Mas Lluí.

3. Que transformi les zones 21 del Torrent del Duc en zones 27 (forestal), que respecti el corredor biològic al pol. El Pla, i que no destrueixi zones de valor arqueològic i geològic.

4. Creiem que és perfectament possible cobrir els suposats drets edificatoris dels propietaris de terrenys al Torrent del Duc amb la construcció de la zona industrial, sense que calgui destruir més territori.

5. Que també es faci de forma transparent, amb participació pública real. En aquest sentit, exigim a l’Ajuntament de Sant Feliu que creï un fòrum ambiental amb caràcter vinculant i la participació de la ciutadania on s’impliquin tots els departaments que tenen incidència sobre el medi ambient (Medi Ambient, Urbanisme, Educació, etc.), per tal que faci un seguiment molt detallat del procés de planificació de la modificació del PGM, de manera que aquesta no sigui només un document tècnic, sinó un veritable instrument de decisió i de planificació elaborat pels propis ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu.

Per adherir-vos al manifest envieu un correu a: coord.oposicioPGM@gmail.com

dilluns, 11 de maig del 2009

Manifestació


Dimarts 26 de maig a les 19h a la Plaça de la Vila
s'iniciarà una manifestació que acabarà també a la Plaça de la Vila aprofitant el ple de l'Ajuntament per demanar que s'aturi l'actual proposta de modificació del PGM

divendres, 8 de maig del 2009

Fira

La Coordinadora estarà present a la fira conjuntament amb altres entitats

Sant Feliu no està en venda!
Els propers 9 i 10 de maig a Sant Feliu de Llobregat i en el marc de la Fira de Primavera, tindrà lloc una "Fira d'entitats locals". Aquest projecte compta amb la participació i la col·laboració de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes (FAVV), la Plataforma Aire Net, la Coordinadora d'oposició a la modificació del PGM, l'Assemblea Popular, Salvem Mas Lluí, Mas Lluí Sostenible, Shambala i Sant Feliu Respon, entre altres.
Aquesta "fira alternativa" agrupa algunes entitats que estan treballant en lluites locals i que han cercat una fórmula per poder tenir presència durant la Fira de Primavera, ja que la proposta comercial que planteja l'Ajuntament obliga a les associacions a assumir els costos dels estands, que volten els 700 euros.
Veient doncs, que l'Ajuntament de Sant Feliu no estava disposat a permetre la presència d'aquestes entitats si no assumien els costos dels estands firals i front la incapacitat econòmica de les associacions, aquestes van decidir coordinar-se per dur a terme una "fira alternativa" on les principals lluites locals tinguin presència i es puguin realitzar activitats, exposicions, repartir informació, i donar-se a conèixer a la ciutadania.
Per tant durant el cap de setmana de la Fira Comercial, els proper 9 i 10 de maig, al carrer Pi i Margall cantonada amb Passeig Bertrand, es podrà trobar una mostra de les reivindicacions de moltes entitats locals que volen un Sant Feliu més sostenible, participatiu i democràtic. Perquè Sant Feliu cal dir-ho ven alt, malgrat el consistori no ho vulgui sentir; Sant Feliu no està en venda!!
Us hi esperem!